• فعالیت های علمی بین المللی

ارتباط دانشگاه با صنعت

گزارش برگزاری سمینار آشنایی با فرصت های آموزشی و پژوهشی در آلمان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۹/۶ |

سمینار آشنایی با فرصت­‌های آموزشی و پژوهشی در آلمان توسط معاونت بین الملل دانشگاه و با همکاری موسسات تبادلات آکادمیک & DAAD   Alexander Humboldt در تاریخ 30 آبان ماه 97 ساعت 9 الی 11 در سالن 300 نفره مرکز همایش‌های رازی و با حضور ریاست محترم دانشگاه، نمایندگان موسسات تبادلات آکادمیک، معاونت بین‌­الملل، جمعی از مدیران و روسای دانشکده‌ها، اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان برگزار شد.

در ابتدای این سمینار جناب آقای دکتر قاسمی معاون محترم بین الملل دانشگاه، به تشریح فعالیت های معاونت پرداخته و از پتانسیل های همکاری با سایر دانشگاه های دنیا، در قالب تفاهم‌ نامه‌ هایی که با دانشگاه ها منعقد گردیده است صحبت نمود، همچنین ایشان از افراد حاضر در سمینار دعوت کرد تا در جهت پیشبرد اهداف دانشگاه در راستای نیل به اهداف دانشگاه نسل سوم با معاونت بین الملل همکاری نمایند.

در ادامه آقای احمد کشاورزی، سرپرست موسسه تبادلات آکادمیک DAAD در تهران طی این گردهمایی که مورد استقبال دانشجویان و اساتید قرار گرفت برنامه‌های کلی آکادمیک بین دانشگاه‌های آلمان و ایران، ساختارهای موجود برای تبادل دانشجو و پروژه‌های تحقیقاتی علمی اساتید با هدف بین‌المللی سازی را تشریح کردند.
وی همچنین ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص برنامه‌های حمایتی DAAD، به برنامه‌های این موسسه برای تقویت همکاری‌های بین دانشگاهی همچون سفرهای گروهی دانشجویی، اقامت‌های آموزشی و تحقیقاتی دانشمندان آلمانی در ایران در چارچوب برنامه تبادلات دوجانبه دانشمندان، کنگره‌ها و سخنرانی‌ها، دوره‌های تدریس کوتاه و یا بلندمدت اساتید آلمانی در ایران، گفتگوی آکادمیک با کشورهای اسلامی، همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تحصیل و آموزش برنامه ایزاپ، راه‌اندازی رشته مقطع تحصیلی مشترک با آلمان و اعطای مدرک تحصیلی مشترک و انواع بورسیه‌های دانشجویی در مقاطع مختلف از طرف موسسه اشاره کرد.

در ادامه سمینار آقای دکتر بلالایی نماینده بنیاد هومبولدت در ایران، به معرفی این نهاد و تاریخچه آن پرداخت و حوزه فعالیت های این بنیاد را شرح داد. دکتر بلالایی در این خصوص گفت: تاسیس بنیاد مذکور به سال 1953 میلادی برمی‌گردد که به نام الکساندر فون هومبولت، دانشمند و انسان‌شناس آلمانی نامگذاری شده است. شعار اصلی این موسسه نیز  حمایت از پژوهشگران و محققان مستعد است، نه حمایت از پروژه‌ها و طرح های تحقیقاتی. به عبارتی دیگر این بنیاد با اشخاص حقیقی در ارتباط است و نه نهادها و موسسات و شخصیت های حقوقی.

وی افزود: بنیاد هومبولت سالانه 600 بورس تحقیقاتی به پژوهشگران سراسر جهان اعطا می‌کند و علاوه بر آن سالانه 100 فرصت مطالعاتی نیز به دانشجویان دکترا اعطا می نماید. هدف اصلی این بنیاد ایجاد شبکه‌ای فعال و پویا از پژوهشگران سراسر جهان است و تاکنون 28 هزار بورس تحقیقاتی به پژوهشگران اعطا کرده است که در میان آنان 51 برنده جایزه نوبل قرار دارند. بنیاد هومبولت توجه ویژه‌ای نیز به زنان پژوهشگر دارد و بدون توجه به سن، موقعیت جغرافیایی و شغلی از طرح‌های پژوهشی آنها حمایت می‌کند  و معمولا سهمی برابر برای زنان و مردان در اعطای این بورسیه در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، بنیاد توجه ویژه‌ای به کشورهای در حال توسعه به جز سهمیه مربوط به هند و چین دارد و امتیاز و سهمیه بیشتری را برای‌ پژوهشگران کشورهای در حال توسعه در نظر می گیرد.
دکتر بلالایی تأکیدکرد: یکی از بورس‌های اعطایی بنیاد «بورس پژوهشی پسا دکترا» است که به فارغ التحصیلان دکترایی که حداکثر چهارسال از زمان اخذ مدرک آنان گذشته باشد، اعطا می گردد. همچنین بورس پژوهشی اساتید به دانشیارانی که حداکثر 12 سال از اخذ مدرک دکترای آنان گذشته باشد، اعطا می‌شود. طول مدت استفاده از این بورس دو سال است. بورس پسا دکترای بنیاد هومبولت معتبرترین بورس این موسسه است و کسانی که یک بار موفق به دریافت این بورس شوند، مادام العمر امکان استفاده و مشارکت در پروژه های هومبولت را خواهند داشت. غیر از این بورس، جایزه ای هم برای محققان و پژوهشگران در نظر گرفته شده است. این جایزه به مبلغ 55 هزار یورو است که 20 هزار یورو آن صرف تهیه تجهیزات و منابع می شود. همچنین از منطقه خاورمیانه تا به حال 754 نفر این بورس را دریافت کرده‌اند که تعداد 160 نفر از آنها ایرانی بوده‌اند. از این تعداد بورسیه شدگان ایرانی 17 نفر در حوزه علوم انسانی فعال بودند.
 دکتر بلالایی در توضیح فعالیت های بنیاد هومبولت تصریح کرد: مراکز هومبولت در شهرهای مختلف میزبان پژوهشگران در حوزه های پزشکی هستند
در خاتمه دکتر بلالایی به طور کلی هدف بنیاد هومبولت را ایجاد شبکه ای گسترده متشکل از پژوهشگران و محققان دانست که پژوهش گروهی را به صورت شبکه ای انجام می دهند.
در پایان پس از طرح پرسش‌هایی از سوی دانشجویان و اساتید حاضر و پاسخگویی به آن‌ها توسط معاونت بین الملل دانشگاه، آقای کشاورزی و آقای دکتر بلالایی، درخواست برگزاری کارگاه‌های بیشتر در این زمینه از طرف شرکت‌کنندگان مطرح شد.
در انتها آقای دکتر قاسمی معاونت بین الملل دانشگاه به آمادگی واحد مدیریت شبکه و ارتباطات بین‌ الملل در معاونت بین‌ الملل جهت کمک به اعضای هیات علمی و دانشجویان در راستای برقراری ارتباط بین‌ المللی برای همکاری های بین‌ المللی اشاره کرد، افراد در این خصوص می توانند به دکتر مهدی حسین‌ زاده مراجعه نمایند.
شایان ذکر است این سمینار با استقبال بسیار خوب اعضای هیات علمی و دانشجویان همراه بود. با توجه به ترکیب شرکت کنندگان حدود نیمی از شرکت کنندگان از اعضای هیات علمی بودند.
با توجه به نظرسنجی انجام شده از شرکت کنندگان در سمینار، رضایت از برگزاری، محتوای ارائه شده، مدیریت سمینار و نحوه اطلاع رسانی عالی توصیف شده است.

همچنین علاقمندان می­توانید اسلایدهای این سمینار را از اینجا و اینجا دریافت نمایید.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 356 بار   |   دفعات چاپ: 16 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر