• 1403/08/14 - 08:46
  • - تعداد بازدید: 71
  • - تعداد بازدید کنندگان: 64
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

سخنرانی دکتر مسعود ملکی بیرجندی به مناسبت افتتاحیه مرکز Advanced Clinical Training Center(ACTC) در کشور غنا

340449.mp3 سخنرانی دکتر مسعود ملکی بیرجندی به مناسبت افتتاحیه مرکز Advanced Clinical Training Center(ACTC) در کشور غنا

به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، در تاریخ 29 اکتبر 2024  مراسم افتتاحیه مرکز ACTC دانشگاه علوم پزشکی ایران در کشور غنا در محل دانشگاه اسلامی با حضور جناب آقای بیژن گرامی، سفیر و رایزن فرهنگی محترم جمهوری اسلامی ایران در کشور غنا، اساتید برجسته و ریاست محترم دانشگاه اسلامی و جناب آقای دکتر مسعود ملکی بیرجندی، نماینده معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران در غنا، برگزار شد.

در این مراسم دکتر مسعود ملکی بیرجندی ضمن ایراد سخنرانی، در خصوص نحوه شکل گیری ایده، روند اجرایی شدن این پروژه، و ظرفیت های دانشگاه علوم پزشکی ایران به گزارش آنچه تاکنون جهت پیشبرد اهداف آن مرکز انجام شده پرداختند، که متن آن به شرح زیر میباشد.

به نام خدا

میهمانان ارجمند و همکاران محترم و حضار محترم، خدمت شما بزرگواران سلام عرض می‌کنم. از سفیر محترم ایران جناب آقای گرامی، ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر کمال عزت و معاون محترم ایشان جناب آقای طاهری صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم. همچنین از تمامی اساتید حاضر در این برنامه سپاسگزارم.

 

امروز دور هم جمع شدیم تا درباره توسعه دانشگاه اسلامی غنا بحث کنیم. سخنرانی خودم را در پنج بخش اصلی تنظیم کرده‌ام:

1- منطق پشت ایده توسعه.

2- توانمندی‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران.

3- اقدامات انجام شده تاکنون.

4- اهداف آینده و تحولات پیش بینی شده ما.

5- هیئت مدیره و همکاران دانشگاه چگونه می توانند به این پروژه کمک کنند.

 

 1- منطق پشت ایده توسعه رشد ملت ها اساساً با رشد مردم آنها مرتبط است که در درجه اول از طریق آموزش به دست می آید. بنابراین نمی توان اهمیت دانش و دانشگاه را نادیده گرفت. کشورهایی که تعداد دانشگاه های بیشتری دارند به طور کلی به موفقیت و توسعه نزدیک تر هستند.

علاوه بر این، ارتباطات بین المللی نقش مهمی در رشد و توسعه کشورها، به ویژه در تقویت همکاری های دانشگاهی ایفا می کند. ما باید با جامعه جهانی ارتباط برقرار کنیم، به ویژه با کشورهایی که توسعه علمی پیشرفته را نشان می دهند. با تقویت روابط بین دانشگاه ها در کشورهای مختلف، می توانیم توانایی های خود را افزایش دهیم و رشد را تسریع کنیم. پایداری دانشگاه ها به شدت به این مشارکت های بین المللی متکی است.

علاوه بر این، در میان کشورهای آفریقایی، غنا بر آموزش و دانشگاه ها تاکید زیادی دارد. این مرکز به کانونی برای جویندگان دانش در غرب آفریقا تبدیل شده است. ثبات سیاسی و باز بودن غنا بیشتر به قابلیت اطمینان مشارکت ها کمک می کند. رشد سریع دانشگاه‌های آن، نیاز دانشگاه اسلامی را برای افزایش سرعت توسعه‌اش نشان می‌دهد.

 

2- ما که هستیم و توانایی‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران چیست؟

این سوال مهمی است که اکنون می خواهم با ارائه یک فیلم کوتاه به آن بپردازم.

(نمایش فیلم.)

 

3- چه اقداماتی تاکنون برای این پروژه انجام شده است؟

همانطور که قبلاً ذکر شد، گفتگوهای سطح بالا بین دولت های ایران و غنا منجر به تعهد برای پیگیری این ابتکارات از طریق یک یادداشت تفاهم (MoU) شد. این تفاهم نامه با بندهای قوی امضا شد و آغاز مطالعات و اقدامات ما بود.

الف- تفاهم نامه ای بین سه دانشگاه امضا شد.

ب- فرم های لازم جهت اخذ مجوز از GTEC تکمیل گردید.

ج- ملاقات‌هایی با مقامات دولتی ایران از جمله رئیس دانشگاه و با رئیس GTEC صورت گرفت. همچنین با معاون وزیر بهداشت در ایران و رئیس دانشگاه اسلامی دیدار و گفتگو کردیم. طی این گفتگوها تعهد کردیم که در صورت ایجاد این شعبه، ده بورس تحصیلی کامل به دولت غنا ارائه شود.

د- جلسات متعددی با GTEC در غنا برگزار شده و در حال انجام است.

ه- کارشناسان برای انجام یک مطالعه جامع در مورد نیازهای بهداشتی آموزشی با تمرکز بر پرستاری و مامایی بنا به درخواست GTEC به غنا اعزام شدند.

 

 4- ما به دنبال چه هستیم و دقیقاً چه اتفاقی قرار است بیفتد؟

با این که غنا به اندازه کافی نیازهای اولیه بهداشتی را برطرف می کند، اما شکاف قابل توجهی در آموزش پزشکی تخصصی وجود دارد. برای پرداختن به این موضوع، تصمیم گرفته‌ایم روی برنامه‌های آموزشی پیشرفته‌ای تمرکز کنیم که در حال حاضر در غنا محدود یا در دسترس نیستند.

هدف آتی ما ایجاد یک مرکز مراقبت های پزشکی پیشرفته (ACTC) است. برای دستیابی به این هدف، ما رویکردی گام به گام را در پیش خواهیم گرفت که از برنامه های پرستاری و مامایی شروع می شود و از مقطع کارشناسی به کارشناسی ارشد می رسد. هدف ما این است که به زودی مجوز برنامه های اضافی را با چشم انداز نهایی تاسیس یک دانشکده پزشکی جامع در کنار این ابتکارات به دست آوریم.

از سفیر محترم ایران در غنا جناب آقای گرامی بابت تلاش ها و پیگیری های مستمر ایشان در خصوص این پروژه صمیمانه تشکر می کنم. بدون فداکاری ایشان به این مرحله نمی رسیدیم. همچنین از همراهی همکار محترم جناب آقای مردانی رایزن سیاسی سفارت ایران قدردانی می کنم.

 

 5- هیئت مدیره و همکاران دانشگاه اسلامی چگونه می توانند از این طرح حمایت کنند؟

این یک پرسش مهم است. با این که شما اساتید ممکن است دارای مدرک تخصص پزشکی نباشید، مشارکت شما بسیار ارزشمند است. شما می توانید نقش مهمی در پرورش فرهنگ تغییر و نوآوری در دانشگاه داشته باشید.

با حرکت رو به جلو، محیط دانشگاه دستخوش تحولات اساسی خواهد شد. ضروری است که همه ما برای این تغییرات آماده شویم، زیرا دانشجویان ما تغییرات زیادی را در سفر تحصیلی خود تجربه خواهند کرد. ما باید جنبه‌های فرهنگی دانشگاه را مدبرانه مدیریت کنیم تا انتقال آرامی را تضمین نماییم. شما تشویق می‌شوید که در هر کجا که هستید اطلاعات مربوط به این پیشرفت‌های مهم را به اشتراک بگذارید.

کارکنان دانشگاه باید زمان بیشتری را به این ابتکارات اختصاص دهند. مهم است که بدانیم دانشگاه ها در سراسر جهان به طور مستقل عمل می کنند و بودجه خود را از طریق کانال های مختلف تامین می کنند. دانشگاه اسلامی نیز باید رویکردی مشابه داشته باشد.

ما باید تلاش‌های بودجه‌بندی و جذب دانشجو را برای ارائه خدمات بیشتر بدون اتکا به بودجه خارجی افزایش دهیم. دستیابی به استقلال مالی یک هدف کلیدی برای حرکت رو به جلو است.

در پایان از توجه شما صمیمانه تشکر می کنم. اگر سوالی دارید، من اینجا هستم تا به آنها پاسخ دهم.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,مناسبت ها,اخبار و رويدادها
  • کد خبر : 340449
:
کلیدواژه ها
خبرنگار

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings