تاکيد متخصص طب سنتي بر رعايت اصل"آسيب نرساندن" براي عملي نمودن شعار بهداشتي سال 94 (ايمني غذا از مزرعه تا سفره)
دکتر فرشاد اميني بهبهاني متخصص طب سنتي ايراني، در گفتگو با روابط عمومي معاونت بين الملل،در پاسخ به اين پرسش که به نظر شما، چگونه مي توان شعار بهداشتي سال 94 را با عنوان ايمني غذا از مزرعه تا سفره را عملي و نهادينه نمود گفت:
دکتر فرشاد اميني بهبهاني متخصص طب سنتي ايراني، در گفتگو با روابط عمومي معاونت بين الملل،در پاسخ به اين پرسش که به نظر شما، چگونه مي توان شعار بهداشتي سال 94 را با عنوان ايمني غذا از مزرعه تا سفره را عملي و نهادينه نمود گفت:
به گمانم در سطح مزرعه براي توليد محصول سالم اصل، "اول آسيب نرسان" که در طب اصلي هم بر آن تاکيد شده در اينجا پاسخگو باشد. با پرهيز از دستکاري ژنتيکي بدون در نظر گرفتن عواقب يا استفاده عجولانه از محصولات باغ گاما، پرهيز از داروها و هورمونهاي رشد سريع دام و گياه و با پرهيز از استفاده نابجاي کودهاي شيميايي ناشناخته با عناوين ويتامين و مکمل خاک، آسيب را به حداقل برسانيم.
به گياهان بومي منطقه احترام بگذاريم و از تغيير اقليم سريع بپرهيزيم. از تکنولوژي براي بهبود روشهاي سنتي و بومي کشاورزي استفاده کنيم و از نابودي و حذف آنها جلوگيري نماييم!
اميني بهبهاني، افزود:در سطح توزيع و ارائه محصول، نظارت بر ذبح صحيح و شرعي دامها و طيور و پرهيز از چيدن زودهنگام ميوه ها و محصولات کشاورزي، پرهيز از احتکار محصول براي سود بيشتر اصل اوليه "آسيب نرسان" را در بر خواهد داشت.
وي ادامه داد: آموزش روشهاي تشخيص محصولات نامرغوب به خريداران و مصرف کننده ها، اطلاع رساني در زمينه مزرعه و محل توليد و کيفيت توليد و سم ها و هورمونها و مواد نگهدارنده استفاده شده در روند توليد محصول به خريدار، مشکلات گوارشي و آلرژي و طيف وسيعي از بيماريهاي ناشناخته را کاهش خواهد داد.
در سطح خانه پرهيز از غذاهاي بيرون، پرهيز ازآشپزي با دلخوري، پرهيز از خوردن و نوشيدن با عجله، پرهيز از اضافه کردن مواد جديد به فرمول اوليه و اصيل غذاهاي سنتي، اصل "اول آسيب نرسان" را تشکيل مي دهد.
اميني بهبهاني متخصص طب سنتي در پاسخ به اين پرسش که سبک زندگي ايراني- اسلامي چگونه مي تواند به ارتقاي سلامت روحي و جسمي در خانواده ها و جامعه ياري رساند ابراز داشت: سبک زندگي ايراني اسلامي، روشي است حکيمانه که با دقت و زحمت زيادي طراحي شده است تهيه غذا در منزل توسط يکي از افراد خانواده که وقتش را وقف اينکار کرده است، تهيه غذاي حلال و پاکيزه، خوردن و جويدن غذا با آرامش ، رعايت ترتيب غذا خوردن، شستن دستها قبل و بعد از غذا، شاد بودن در هنگام خوردن و آشاميدن، با جمع خوردن خصوصا خوردن در کنار خانواده نمونه هايي از اين فرهنگ است، که با انجام اين موارد مي توانيم شاهدخانواده و جامعه اي سالم باشيم.
گفتگو از: سيده شيما شاه رکني