دکتر سید جعفر حسین نماینده WHO در ایران و برگزاری اولین دوره آموزش مراقبت ویژه (ICU)
ظرفیت قوی و بالای دانشگاه علوم پزشکی ایران در ارائه دورهای توانمند سازی و آموزشی برای منطقه و کشور های همسایه
به همت معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران و مراکز همکار سازمان بهداشت جهانی(WHO CC) در مدیریت بیمارستان و پرستاری و مامایی با همکاری مرکز آموزشی، پژوهشی ودرمانی حضرت رسول اکرم(ص) و حمایت مالی اتحادیه اروپا (European Union) اولین دوره آموزش مراقبت های ویژه (ICU) ویژه پزشکان وپرستاران از کشور افغانستان با حضور دکتر جعفر حسین مسوول دفتر سازمان بهداشت جهانی در ایران، دکتر مقتدایی معاون بین الملل دانشگاه ، دکتر توکلی رئیس مجتمع درمانی حضرت رسول اکرم(ص) ، دکتر آقایی مسوول اجرای برنامه و دست اندرکاران این برنامه بین المللی برگزار شد.
درا بتدای این دوره جناب آقای دکتر مقتدایی معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن خوش آمدگویی واستقبال از پزشکان وپرستاران افغانستانی از این دوره، از حمایت ها وتعهد دکتر جعفرحسین در راستای ارتقای آموزش بهداشت تقدیر کرد. وی افزود این حمایت ها نه تنها برای کشور ایران و افغانستان ، بلکه برای کل کشور های منطقه سودمند خواهد بود.
وی اضافه کرد دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره در حوزه خدمات بهداشتی وآموزش پزشکی پیشرو بوده وهمواره در حال تلاش برای بهبود ارائه خدمات برای جامعه می باشد و حدود 5.5 میلیون نفر از ساکنان تهران و همچنین یک میلیون نفر مهاجر را تحت پوشش خدمات سلامت قرار داده است که این نشانه تعهد ما به خدمات بهداشتی جامع وقابل دسترس برای همه می باشد.
ایشان درادامه عنوان نمودند: تلاش ها و خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایرا ن به جامعه تحت پوشش باعث شد که این دانشگاه در سال2022 به عنوان برترین دانشگاه دنیا در ارائه خدمات سلامت به مردم جامعه از بین بیش از 1100 دانشگاه از 98 کشور جهان در موسسه تایمز شناخته شود. یکی از اهداف امور بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی ایران توانمندسازی و ظرفیت سازی حرفه های بهداشت از طریق برنامه های آموزشی جامع است و متعهد به ارتقای استانداردهای آموزشی مطابق با معیار های جهانی بهداشت میباشد.
وی افزود: چالش هایی که امروز درحوزه بهداشت با آن مواجه هستیم، پیچیده و چندوجهی است و نیازمند راه حل های نوآورانه و پاسخ هماهنگ می باشیم و از طریق همکاری با سازمان ها و دیگر کشورها و با پرورش روح همکاری بین حرفه ای های بهداشت می توانیم این چالش ها را به طور موثر مورد توجه قرار دهیم.
در ادامه دکتر مقتدایی از برنامه و دوره های آموزشی مراقبت های اولیه بهداشتی برای 20 نفر از پزشکان تاجیکستانی و همچنین مراقبت از مادران و کودکان در بیمارستان برای 20 پزشک دیگر تاجیکستانی خبر داد و خاطر نشان کرد این برنامه ها بخشی از استراتژی گسترده تر ما برای ارتقای آموزش وخدمات بهداشتی در سراسر منطقه خواهد بود.
در ادامه این برنامه دکتر جعفر حسین نماینده سازمان بهداشت جهانی (who) ضمن تشکر وقدردانی از دانشگاه علوم پزشکی ایران در برگزاری این دوره ها، به اهمیت دوره های آموزشی در جهت توانمندسازی در حوزه های سلامت برای دیگر کشورهای حاضر درمنطقه ودرمانی اشاره نمودند.
وی افزود : دانشگاه علوم پزشکی ایران ظرفیت قوی وبالایی در ارائه این دوره ها دارد و برگزاری دوره های توانمندسازی وآموزشی برای کل منطقه و کشورهای همسایه ایران مفید وسودمند خواهد بود. وی خاطر نشان کرد برگزاری دوره آموزش مراقبت های ویژه برای پزشکان و پرستاران افغانستانی می تواند به بهبود سطح سلامت در این کشور کمک شایانی کند.
درادامه دکتر نادر توکلی رئیس مجتمع درمانی حضرت رسول اکرم(ص) ضمن استقبال از این رویداد خواستار همکاری های متقابل در جهت ارتقای سطح سلامت و دانش پزشکی با دیگر کشورهای همسایه شد.
وی افزود علت انتخاب این مرکز جهت برگزاری این دوره، قدمت بسیار بالای این مرکز در حوزه آموزش، پژوهش ودرمانی و همچنین جامع بودن آن در حوزه ارائه خدمات بهداشتی ودرمانی بوده است.
همچنین دکتر آقایی مسوول اجرای برنامه ، توضیحاتی در خصوص شکل گیری دوره دادند و به تشریح نحوه تدوین برنامه، انتخاب بیمارستان،گدوه های آموزشی و اساتید پرداختند.
در پایان مسوول علمی برنامه پزشکان جناب آقای دکتر مرادی مقدم و مسوول برنامه پرستاران خانم دکتر خاچیان برنامه های گروه پزشکان و پرستاران را تشریح نمودند. همچنین در پایان این مراسم سرپرست گروه و نماینده وزارت صحه افغانستان (دکترفیضی) و یک نفر از پزشکان شرکت کننده در دوره به نمایندگی از گروه مراتب تشکر و قدردانی خود را از دانشگاه علوم پزشکی ایران،WHO و سایر دست اندرکاران ابراز نمودند.
کامنت