روابط عمومي معاونت بين الملل: روز بزرگداشت زکرياي رازي و روز داروسازي گرامي باد
304860.mp3روابط عمومي معاونت بين الملل: روز بزرگداشت زکرياي رازي و روز داروسازي گرامي باد
زکرياي رازي بزرگ مردي است که اعتبار نامش در تاريخ دانش بشري همواره يادآور نگرش اصيل همه دانشمنـدان اسـلامـي بـه ارزش مقولـه تحقيـق و تجربـه بـوده و هسـت.
زکرياي رازي بزرگ مردي است که اعتبار نامش در تاريخ دانش بشري همواره يادآور نگرش اصيل همه دانشمنـدان اسـلامـي بـه ارزش مقولـه تحقيـق و تجربـه بـوده و هسـت. آثار کم نظيري چون الحاوي و طب المنصوري که در قرون متمادي به عنوان مرجع آموزش پزشکان و دانشمندان در سراسر جهان معتبرترين کتب مورد استناد بودهاند، خود يادگار دوران رشد و شکوفايي علم و پژوهش در گهواره تمدن ايراني اسلامي هستند.
پنجم شهريورماه به مناسبت سالروز تولد محمد زکرياي رازي فيلسوف و دانشمند بزرگ مسلمان و ايراني، روز داروسازي در ايران نام گذاري شده است. وي در سال 209 هجري شمسي در ري متولد شد. رازي، هوشي سرشار و حافظهاي قوي در فراگيري علوم داشت و با اينکه از 40 سالگي بطور جدي به کسب علوم پرداخت، در مدت 20 سال به پيشرفت هاي خارقالعادهاي در علوم مختلف دست يافت.
توجه و اشتغال وي به علم طب، بعد از سنين جواني و به قول ابوريحان بيروني، پس از مطالعات و تجارب آن استاد در کيميا، عملي شد. "الحاوي" از مهم ترين آثار زکرياي رازي است، اين کتاب هرچند که تکميل نشده باقي ماند، اما چند قرن مورد مطالعه قرار گرفت، طوري که مورخان اروپايي، آن را بزرگ ترين دايره المعارف طبي به زبان عربي ميدانند. رازي اين کتاب را به صورت يادداشت هاي متعددي تهيه کرده بود و بعد از مرگ وي به دستور ابن عميد از روي يادداشت هاي او کتاب را استنساخ و تنظيم کردند. بخش زيادي از نتايج آزمايش ها و مطالعات رازي در اين کتاب جمع است.
"طب المنصوري" از ديگر آثار رازي است که به نام منصور بن اسحاق، حاکم ري تاليف و تنظيم شدهاست. طب المنصوري و برخي از رسالههاي طبي ديگر محمد رازي به زبان لاتين ترجمه و چاپ شده و مورد استفاده اروپاييان قرارگرفته است.
در علم کيميا بايد رازي را سرآمد دانشمندان اسلامي دانست. رازي، کتاب هاي متعدد در کيميا به رشته تحرير در آورده است که از آن جمله کتاب الاکسير و کتاب التدبير را بايد نام برد.
اين فيلسوف و پزشک نامي ايران علاوه بر علم وسيع کيميا و پزشکي، در فلسفه نيز داراي تحقيقات عميقي است که مورد توجه و اهميت است. رازي، نه فقط در طب، تجربه کسب کرد، بلکه آزمايش را در کليه مباحث علوم طبيعي ضروري ميدانست. وي،آزمايش هاي شيميايي خود را با چنان دقتي تشريح و توصيف کرده است که امروزه هر شيمي داني ميتواند آن را مجددا به معرض آزمايش درآورد.
رازي، مواد شيميايي را طبقهبندي کرد و به اکتشافات مهمي که متکي به آزمايش هاي