وبينار تخصصي مرور مطالعات برآورد اندازه اپيدمي کوويد-19 در ايران روز چهارشنبه 99/4/18 برگزار شد.
روز چهارشنبه ?? تير ماه، وبيناري با موضوع مرور مطالعات تخمين اندازه همه گيري کوويد-19 در ايران بصورت مجازي و با حضور تعدادي از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي ايران و پژوهشگران مقيم خارج از کشور برگزار گرديد. در ابتدا دکتر مازيار مرادي لاکه (متخصص پزشکي اجتماعي و عضو مرکز تحقيقات طب پيشگيري و سلامت جامعه) به بررسي جنبه هاي روش شناختي و نتايج مطالعاتي که در اين زمينه در داخل يا خارج کشور انجام شده، پرداخته و پيشنهاداتي را براي کاربردي تر کردن اين مطالعات ارائه کردند. از جمله اين پيشنهادها، تسهيل دسترسي پژوهشگران به داده هاي مرتبط با کوويد-19، توجه مجريان طرح ها به ارتقاي کيفيت گزارش ها و بيان جزئيات ضروري مرتبط با مدل هاي مورد استفاده در گزارش طرح، انجام برآوردها در سطح فرو-ملي (ساب-نشنال) مانند سطح استاني يا کلان منطقه اي، مرتبط کردن تخمين ها با منابع مورد نياز براي مديريت بيماري از جمله تخت هاي بيمارستاني و تخت هاي مراقبت هاي ويژه، در نظر گرفتن عوامل تعيين کننده اي مانند دسترسي به آزمون هاي تشخيصي و بي علامت بودن درصدي از افراد مبتلا در مدل ها و گزارش کردن دامنه عدم اطمينان (Uncertainty interval) همراه با برآوردها بود.
در ادامه، دکتر فرشاد پورملک (اپيدميولوژيست مقيم کانادا)، دکتر ليلا جاناني (متخصص آمارزيستي از دانشگاه علوم پزشکي ايران) و دکتر محسن رضايي همامي (اپيدميولوژيست مقيم انگلستان) به بيان نقطه نظرات خود در مورد موضوع جلسه پرداختند. از جمله نکاتي در ارتباط با ضريب احتمالي براي تصحيح داده هاي ابتلا و مرگ ناشي از کوويد-19 ارائه گرديد.
همچنين دو نفر از حاضران (دکتر علي اکبر فتوحي و دکتر مسعود يونسيان، از اساتيد اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشکي تهران)، نکاتي را در رابطه با دقت در تفسير برخي از مطالعات سرواپيدميولوژيک انجام شده در کشور ارائه کردند. در پايان وبينار، به سوالات تعدادي از حاضران وبينار پاسخ داده شد.
دکتر حميدرضا برادران (استاد اپيدميولوژي دانشگاه علوم پزشکي ايران) ضمن ارائه جمع بندي نهايي، ابراز اميدواري کردند که برگزاري وبينارهاي مشابه با حضور پژوهشگران داخل و خارج کشور، تداوم يابد.