افتتاحیه دوره توانمندسازی پزشکان ومدیران تاجیکستانی با حضور سفیر این کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران
به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، دوره توانمندسازی پزشکان ومدیران تاجیکستانی با حضور سفیر تاجیکستان در ایران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران وجمعی از مسئولین دانشگاه در روز دوشنبه 16 مهرماه 1403 در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، دکتر عبدالرضا پازوکی ضمن خوش آمدگویی، با محکوم کردن اقدامات بیاثر نهادهای بین المللی و حقوق بشری برای ضعفشان در توقف جنگ غزه و لبنان و محکومیت رژیم صهیونیستی که با نسل کشی؛ لکه ننگی از خود در جهان بشریت به جا گذاشت، عنوان کرد: برگزاری چنین برنامههای بین المللی از اثرگذارترین رویدادهای منطقه در شرایط کنونی برای نزدیکی کشورهای اسلامی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در چند دهه اخیر با وجود تمام تحریمها در حوزه بهداشت به موفقیتهای بسیار خوبی رسیده است و این موفقیتها نیز همراه با تایید سازمان جهانی بهداشت بوده و به عنوان یک الگوی موفق در سطح دنیا مطرح است، افزود: این رویداد افتخاری است تا تجربیات و دستاوردهای دانشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با کشورهای همسایه به اشتراک گذاشته شود.
پیشرفتهای پزشکی ایران برای کشورهای همسایه افتخار است
در ادامه محمد حسین نیکنام مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه حوزههای سلامتی به مرزها محدود نمیشود و سلامتی مردم کشورهای همسایه بر روی سلامتی همسایگان دیگر نیز تاثیر دارد، گفت: در این راستا گروه 5 که با مشارکت جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، پاکستان و عراق از سال 2005 تشکیل شده است، براساس درخواست وزیر بهداشت تاجیکستان، این کشور نیز به این گروه پیوسته است و هم اکنون شرایط همکاریها با عنوان گروه پنج پلاس در زمینه اقدامات بین منطقه ای فراهم شده است.
وی ادامه داد: در دنیا صحنههای بد و خوب وجود دارد، یک صحنه؛ همین قانون جنگلی که رژیم صهیونیستی، سرزمین مردمی را اشغال کرده و به آنها حمله میکند و اجازه دفاع نیز نمیدهد و آمریکا نیز از این جنایات حمایت میکند و یک صحنه دیگر که اتفاقا خوب است، همین رویداد و تور مطالعاتی برای افزایش مهارتهای تخصصی پزشکان و مدیران کشور تاجیکستان در زمینه مراقبتهای اولیه بهداشتی است که براساس تجربیات موفق دانشگاه علوم پزشکی ایران اجرا میشود.
نیکنام با تاکید بر ارزش این ارتباطات بین المللی برای تبادل دانش پزشکی عنوان کرد: سرافرازی کشور تاجیکستان سرافزاری ایران خواهد بود و پیشرفتهای ایران نیز باعث افتخار کشور تاجیکستان خواهد بود.
در ادامه دکتر آسایی ضمن بررسی تاریخچه اقدامات صورت گرفته در زمینه مراقبت اولیه در کشور، عوامل موثر بر موفقیت این برنامه را تعهد سیاسی برای کلیه سطوح ، نقشه مشخص راه برای دسترسی به خدمات، اولویت پیشگیری بر درمان مناطق محروم ،تربیت مدیران کارا و سطح بندی خدمات اعلام نمودند
سپس نظام الدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران عنوان کرد: روابط بین ایران و تاجیکستان بی سابقه و بسیار خوب است و در سه سال گذشته سفرهای متعدد شخصیتهای مهم هر دو کشور را شاهد بودیم..
وی با اشاره به دو سفر شهید رئیسی به کشور تاجیکستان به تشریح سفرهای امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان به ایران در طول سه سال گذشته از جمله مراسم ادای احترام بر پیکر رئیس جمهور شهید ایران اسلامی و همچنین مراسم تنفیذ و تحلیف مسعود پزشکیان، رئیسجمهور منتخب چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری ایران پرداخت.
سفیر فوق العاده و تام الاختیار تاجیکستان در ایران با قدردانی از برگزاری تور مطالعاتی برای افزایش مهارتهای تخصصی پزشکان و مدیران کشور تاجیکستان در زمینه مراقبتهای اولیه بهداشتی خاطرنشان کرد: پزشکان و مدیران تاجیکستانی در این رویداد، ایران را به مانند کشور دوم خود میدانند و این برنامه منطقه ای، فرصت مطلوبی برای تبادل دانش تندرستی است..
تقویت تبادل علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه بین الملل
در ادامه دکتر مهدی مقتدایی معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران با تشریح فعالیتهای حوزه بین الملل دانشگاه عنوان کرد: این دانشگاه با پوشش جمعیت 5.5 میلیونی تهران و شهرستانهای آن، در سالهای اخیر تمرکز خود را بر استراتژی بین المللی سازی معطوف کرده است..
وی با اشاره به راه اندازی شاخه آموزشی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران در کشور غنا که از بهمن 1403 دانشجو جذب خواهد کرد، افزود: همچنین در این راستا رشته دیپلماسی گردشگری نیز در مقطع PhD راه اندازی شده است.
مقتدایی در ادامه با اشاره به اینکه چهارمرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در دانشگاه میباشند، خاطرنشان کرد: در ادامه تبادل تجربیات علمی این دانشگاه، دوره ای برای پزشکان و کارشناسان افغانستانی در زمینه مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای این دانشگاه برگزار شد.
در ادامه دکتر طباطبایی به موضوع تدریس توسط اساتید برجسته و بازدید از مراکز مراقبت اولیه دانشگاه به مدت 5 روز جهت تبادل تجارب و موفقیت دانشگاه اشاره نمودند
نماینده سازمان بهداشت جهانی نیز ضمن ارسال پیام تشکر از دانشگاه ایران، این نوع همکاری در جهت ارتقا و دست یابی به پوشش همگانی سلامت را فرصتی مهم برای همکاری بین المللی دانستند.
درپایان دکتر علی نعمتی معاون علمی، پژوهشی معاونت بین الملل به شرح چگونگی برگزاری این دوره پرداخت.
گفتنی است، به منظور ارتقاء همکاری بین المللی و افزایش سطح دانش و مهارتهای تخصصی پزشکان و مدیران کشور تاجیکستان، معاونت بین الملل با همکاری معاونت بهداشت این دانشگاه، تور مطالعاتی با موضوع تبادل تجربیات در زمینه مراقبتهای اولیه بهداشتی از تاریخ 16 مهر به مدت 10 روز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میکند.
کامنت