جلسه ي مابين سفير افغانستان و رئيس و معاونين دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار گرديد.
جلسه ي في مابين سفير افغانستان و رئيس و معاونين دانشگاه علوم پزشکي ايران در تاريخ 8 مهر 1398 برگزار گرديد.
در ابتداي جلسه، جناب آقاي دکتر مقتدايي ضمن عرض خير مقدم به سفير افغانستان به معرفي دانشگاه پرداخت. ايشان اظهار داشتند که دانشگاه داراي بيش از 1000 هيئت علمي، 12 دانشکده، 18 بيمارستان و 45 مرکز تحقيقاتي بوده و در سال 2019 موفق به کسب رتبه 601-800 در رده بندي تايمز گرديده است. وي همچنين افزود اين دانشگاه آموزش دانشجويان افغان در پروژه جنوب-جنوب با همکاري UNFPA (صندوق جمعيت سازمان ملل متحد) را عهده دار بوده است.
در ادامه جناب آقاي دکتر کوهپايه زاده ضمن اشاره به آموزش 41 دانشجوي افغان در مقطع کارداني و 10 دانشجو در مقطع کارشناسي ارشد رشته مامايي (پروژه جنوب-جنوب) افزود در کشور ايران نيازي به درمان، تشخيص و ارجاع به خارج از کشور وجود ندارد. همچنين با توجه به قيمت ارز، درمان در کشور ايران بسيار مقرون به صرفه مي باشد. وي افزود در حال حاضر بسياري از بيماران کشور افغانستان براي درمان به کشور هند اعزام مي شوند که هزينه ي بيشتري نسبت به ايران دارد و علاوه بر آن ايران تجربه ي بيشتري در نظام سلامت دارد.
وي هم چنين اظهار داشت: ايران در اجرا و برنامه ريزي شبکه سلامت توانايي مشاوره و ارائه ي خدمات را نيز داراست. هم چنين ايران در زمينه ي شاخص هاي نظام سلامت در وضعيت خوبي قرار داشته و آمادگي آموزش و همکاري با کشور افغانستان در تمامي زمينه هاي سلامت را دارد.
سپس جناب آقاي محقق عبدل الغفور ليوال سفير افغانستان با تشکر از دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن آموزش 41 نفر دانشجوي افغان مامايي، آن را براي افغانستان بسيار مفيد دانست. همچنين دليل مراجعات افغان ها به هندوستان جهت درمان را سهولت دريافت ويزا نام برده و ابراز اميدواري کرد با تسهيل شرايط دريافت ويزا براي افغان ها توريسم سلامت در ايران رونق يابد.
در ادامه آقاي جمال انصاري رايزن علمي و دانشجويي سفارت افغانستان در مورد آموزش 40 نفر دانشجوي ماما ابراز تشکر نمود.
سپس آقاي دکتر کوهپايه زاده رواج طب سينوي و سنتي را يکي از زمينه هاي همکاري خوب بين دو کشور قلمداد نمودند.
در ادامه جلسه جناب آقاي دکتر توکلي، معاون محترم درمان دانشگاه، اظهار داشتند تخصص طب اورژانس در ايران تاريخچه اي 17 ساله دارد و در حال حاضر آموزش 20 نفر از پزشکان عمومي افغان در اين رشته در يک دوره ي سه ساله امکان پذير است.
در انتهاي جلسه جناب آقاي دکتر متوليان، معاونت توسعه دانشگاه؛ امکان آموزش در دوره ي MPH (گواهي عالي بهداشت عمومي) را براي افغان ها ميسر دانسته و افزود در حال حاضر دوره هاي PHD by Research در 46 مرکز تحقيقاتي و 4 پژوهشکده در حال اجرا مي باشد.