در حال برنامهریزی برای راهاندازی شعبههای بینالمللی دانشگاه علومپزشکی ایران هستیم
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برنامهریزی این دانشگاه برای گسترش فعالیتهای آموزشی و تأسیس شعب در خارج از کشور خبر داد و تأکید کرد که بینالمللیسازی، یکی از راهبردهای اصلی دانشگاه در دوره جدید مدیریتی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، در سومین جشنواره بینالمللیسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران که در روز سه شنبه 20 خرداد برگزار شد، دکتر نادر توکلی با اشاره به اهمیت راهبردی موضوع بینالمللیسازی در برنامههای دانشگاه اظهار کرد: حضور مدیران، اساتید و کارشناسان در این جشنواره، نشان از جدیت و اهمیت این موضوع دارد.
وی با اشاره به جایگاه دانشگاه علوم پزشکی ایران در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: امروز میتوان با اطمینان گفت که این دانشگاه در مسیر تبدیلشدن به یکی از دانشگاههای شاخص کشور در حوزه بینالمللیسازی قرار دارد. در این دوره یکی از هفت راهبرد کلان دانشگاه، تمرکز بر بعد بینالمللی است که در تمامی حوزهها اعم از آموزش، پژوهش و ارائه خدمات سلامت، بهعنوان بخش جداییناپذیر برنامههای عملیاتی دنبال میشود.
دکتر توکلی با بیان اینکه این هفت راهبرد باید بهگونهای در میان کارکنان دانشگاه نهادینه شود که همه فعالیتها حول محور آنها شکل گیرد، افزود: در صورتی که تمامی برنامهها بر اساس این چارچوب راهبردی تدوین و اجرایی شوند، میتوانیم شاهد خروجیهایی قابل اندازهگیری، پایشپذیر و اثربخش در سطح دانشگاه باشیم.
وی در ادامه به حوزه آموزش بهعنوان شاخصترین بُعد بینالمللیسازی اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران هماکنون از نظر تعداد دانشجویان بینالمللی، در جایگاه نخست یا دوم کشور قرار دارد. همچنین ارزیابیهای اخیر از سوی نهادهای بینالمللی، نشاندهنده عملکرد بسیار مثبت دانشگاه در این حوزه است.
به بیان رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، تداوم همکاری با دانشگاههای خارجی، تأسیس شعبههای برونمرزی و راهاندازی رشتههای بینالمللی از جمله برنامههای جاری دانشگاه در حوزه آموزش است.
دکتر توکلی سپس به چالشهای حوزه آیپیدی (بخش بیماران بینالملل) پرداخت و تاکید کرد: در حال حاضر، ساختارهای غیررسمی و آییننامههای مبهم باعث شدهاند که این حوزه انسجام کافی نداشته باشد با این حال، اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت بیمارستانها و برداشتن برخی موانع قانونی، فرصتهای مناسبی را برای دانشگاه فراهم کرده که نیازمند برنامهریزی دقیق و ساختارمند در این زمینه است.
وی همچنین به ظرفیتهای موجود در شبکههای بهداشت و درمان، مانند ملارد و شهر قدس، اشاره کرد و گفت: حتی این مراکز نیز میتوانند با طراحی دورههای آموزشی کوتاهمدت و تخصصی، در روند بینالمللیسازی مشارکت کنند. نمونه موفق آن، برگزاری برنامههای آموزشی برای مدیران بهداری در سال گذشته بود که نتایج بسیار خوبی به همراه داشت.
در پایان، دکتر توکلی تأکید کرد: بینالمللیسازی باید بهعنوان یک موضوع جدی در همه حوزهها از بیمارستانها و مراکز تحقیقاتی گرفته تا دانشکدهها و شبکههای بهداشت مورد توجه قرار گیرد. کافی است ظرفیتها بهدرستی شناسایی، مستند و ارائه شوند تا بتوان با برنامهریزی صحیح، دانشگاه را در مسیر توسعه جهانی پیش برد.
سپس دکتر امیرخانی مدیر همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت، در سومین جشنواره بینالمللیسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران که صبح امروز در سالن شهید یاسینی برگزار شد، با استناد به ماده ۷۲ قانون برنامه هفتم توسعه، بر ضرورت نقشآفرینی جدی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در عرصه بینالملل تأکید کرد.
وی افزود: طبق قانون، وزارت بهداشت موظف است ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو درآمد ارزی سالانه از محل فعالیتهای بینالمللی کسب کند که از این میزان ۶ میلیارد یورو از گردشگری سلامت، یک میلیارد یورو از صادرات دارو، یک میلیارد یورو از خدمات دندانپزشکی و ۷۰۰ میلیون یورو از جذب دانشجوی خارجی باید تأمین شود.
دکتر امیرخانی با اشاره به اینکه بینالمللیسازی دیگر صرفاً اقدامی تبلیغاتی برای ارتقای وجهه علمی دانشگاهها نیست، گفت: امروز این مسیر یک تکلیف قانونی است و دانشگاهها باید بهصورت کمی به اهداف مشخصشده در اسناد بالادستی و قوانین توسعه دست یابند.
وی «بازار سلامت» را مفهومی کلیدی در این مسیر دانست و تأکید کرد که دانشگاهها باید با شناخت دقیق بازار منطقهای، سهم خود را در حوزههایی مانند درمان بیماران بینالمللی، جذب دانشجوی خارجی، صادرات خدمات سلامت و تحقیقات فناورانه افزایش دهند.
دکتر امیرخانی با اشاره به رقابت کشورهای منطقه از جمله ترکیه و امارات در جذب دانشجویان و بیماران بینالمللی اظهار کرد: برای موفقیت در این عرصه، باید دانشگاهها در حوزه آموزش، پژوهش و درمان به سطح استانداردهای جهانی برسند و گواهینامههای بینالمللی معتبر کسب کنند.
وی همچنین با تأکید بر ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمینه آموزش و توانمندسازی، تاکید کرد: کشورهای منطقه از جمله تاجیکستان و افغانستان استقبال بالایی از دورههای آموزشی برگزار شده توسط این دانشگاه داشتهاند و تجربه موفق آموزش مدیران سلامت و ماماها نمونهای از این ظرفیتهاست.
مدیر همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت افزود: در همین راستا باید کنگرههای علمی ما نیز همانند رویدادهای بینالمللی دیگر با رویکرد بازارمحور برگزار شوند تا شرکتکنندگان حاضر باشند برای حضور در آنها هزینه پرداخت کنند؛ این در حالی است که در کشورهای دیگر چنین روالی رایج است.»
وی در پایان با حمایت از رویکرد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پیشبرد بینالمللیسازی، خاطرنشان کرد: «بینالمللیسازی، تنها یک انتخاب راهبردی نیست، بلکه یک ضرورت توسعهای و قانونی است. دانشگاه علوم پزشکی ایران در این مسیر پیشگام است و تجربه ارزشمند آن میتواند به دیگر دانشگاهها نیز تعمیم یابد.
در ادامه دکتر مقتدایی معاون بین الملل دانشگاه به شرح فعالیت های معاونت بین الملل در حوزه بین المللی سازی دانشگاه در سال 1403 پرداخت.
در پایان از برگزیدگان در حوزه فعالیت های انجام شده در راستای بین المللی سازی دانشگاه تقدیر بعمل آمد.
کامنت