دکتر قاسمي در نشست با اعضاي هيئت علمي دانشکده مديريت و اطلاع رساني پزشکي: دانشگاه علوم پزشکي ايران رتبه دوم را در جذب دانشجويان غيرايراني در
دانشگاه علوم پزشکي ايران رتبه دوم را در جذب دانشجويان غيرايراني در سطح کشور دارد. اين دانشجويان در رشته هاي پزشکي، داروسازي و برخي رشته هاي تحصيلات تکميلي مشغول به تحصيل هستند.
305052.mp3
دکتر قاسمي در نشست با اعضاي هيئت علمي دانشکده مديريت و اطلاع رساني پزشکي: دانشگاه علوم پزشکي ايران رتبه دوم را در جذب دانشجويان غيرايراني در
متن مصاحبه به شرح زير است:
• ماهيت معاونت بين الملل چيست؟ هدف و حوزه هاي فعاليت آن چيست؟
هدف از تشکيل معاونت بين الملل حضور در عرصه هاي بين المللي است تا دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور در سطح جهاني مطرح شوند و بتوانند با دانشگاه هاي علوم پزشکي تراز اول جهاني تعامل و همکاري هاي علمي داشته باشند.
با اين اهداف تلاش معاونت بين الملل دانشگاه بر اين است که تا سال ???? بتواند دانشگاه علوم پزشکي ايران رتبه اول علمي در سطح منطقه را داشته باشد. در اين راستا دانشگاه بايد خود را در سطح جهاني ارتقا داده و خود را در سطح مورد نظر منطقه قرار دهد. بنابراين از تمامي نيروها و دانشکده هايي که علاقه مند به فعاليت در حوزه بين الملل هستند کمک گرفته خواهد شد. برنامه هاي بين الملل چه به صورت حضور در دانشگاه هاي خارجي دانشگاه علوم پزشکي ايران و چه بالعکس مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
• فرصت ها و درآمدهاي معاونت بين الملل براي دانشگاه چه خواهد بود؟
متاسفانه در گذشته معاونت بين الملل در جذب دانشجويان غير ايراني چندان فعال نبوده است، اما خوشبختانه طي چند سال گذشته اين زمينه ايجاد شده است که دانشگاه هايي که توان جذب دانشجويان غير ايراني را دارند اقدامات لازم را انجام دهند.
دانشگاه علوم پزشکي ايران رتبه دوم را در جذب دانشجويان غيرايراني در سطح کشور دارد. اين دانشجويان در رشته هاي پزشکي، داروسازي و برخي رشته هاي تحصيلات تکميلي مشغول به تحصيل هستند. اين عده از دانشجويان با توجه به اين که شهريه پرداز هستند، موجب اين شده اند که براي ارتقا امور آموزشي در معاونت بين الملل درآمد حاصل شود که نشانه آن احداث پرديس بين المللي دانشگاه علوم پزشکي ايران است که در سال تحصيلي آينده بهره برداري خواهد شد.
خوابگاه هايي که ويژه دانشجويان غير ايراني است، با درآمد حاصل از دانشجويان حاصل شده و هيچ بودجه اي از دانشگاه جهت صرف در اين امور اخذ نشده است. از ديگر فرصت هاي معاونت بين الملل ايجاد تعامل بين اعضاي هيئت علمي دانشگاه و دانشجويان غير ايراني است.
• تعامل و همکاري بين دانشکده مديريت و اطلاع رساني پزشکي با معاونت بين الملل دانشگاه به چه شکلي مي تواند باشد؟ بستر هاي اين موضوع چه خواهد بود؟
دانشکده مديريت بعنوان يکي از دانشکده هاي مهم دانشگاه است، از اين رو معاونت بين الملل علاقه مند است تا اين دانشکده در مسير بين المللي سازي فعاليت و همکاري بيشتري با اين معاونت داشته باشد و با ايجاد کارگاه هاي مديريتي و يا دوره هاي خاص در دانشگاه هاي منطقه و دانشگاه هايي که دانشگاه علوم پزشکي ايران با آنها تفاهم نامه دارد، بتواند در تربيت مديران در سطح منطقه حضور پيدا کند.
دانشگاه هاي طرف تفاهم نامه دانشگاه علوم پزشکي ايران اين آمادگي را دارند تا با دانشکده ها و اساتيد اين دانشگاه همکاري داشته باشند و همه اساتيد مي توانند با ارتباط مستقيم با اساتيد دانشگاه هاي طرف تفاهم نامه وارد مذاکره و همکاري شوند.
از آن جايي که امکان برقراري اين ارتباط براي تک تک اساتيد از سوي معاونت بين الملل ميسر نيست، بنابراين فرصت به عهده خود اعضاي هيئت علمي دانشگاه است تا با اشاره به تفاهم نامه هاي في ما بين وارد گفتگو شده، تخصص هاي خود را بروز و مورد پيگيري قرار دهند. من اين احساس را دارم که پتانسيل خوبي در دانشکده مديريت جهت برقراري اين ارتباط وجود دارد.
• تشويق ها و تسهيلاتي که براي اعضاي هيئت علمي که وارد اين عرصه شوند چيست؟
بارها به اين موضوع اشاره شده است که معاونت بين الملل براي ايجاد پروژه ها و برنامه هاي مشترک هزينه اساتيد شرکت کننده در اين برنامه ها را جبران خواهد کرد، براي مثال هزينه رفت و برگشت، هزينه اقامت در مدت فعاليت جبران خواهد شد. همچنين سهم ريالي طرف شرکت کننده ايراني از سوي معاونت بين الملل پرداخت خواهد شد. البته در افق ???? کليه هزينه ها از سوي اتحاديه اروپا پرداخت خواهد شد.
• معاونت بين الملل در خارج از کشور چه فعاليت هايي داشته و برنامه آن براي براي فعايت هاي آينده چيست؟
در حال حاضر تنها فعاليت معاونت بين الملل همکاري مشترک در جذب دانشجو با دانشگاه قبرس شمالي است که تبادل دانشجو در سال آينده انجام خواهد شد. پروژه هاي پيشرو رايزني با دانشگاه هاي ايتاليا است که تفاهم نامه هاي مربوط منعقد شده و دو دانشگاه در حال زمينه سازي براي انجام پروژه هاي مشترک هستند. همچنين از فعاليت هاي پژوهشي پيش رو تحقيق و تبادل اطلاعات در خصوص سرطان و افراد مبتلا در دو کشور است. همچنين معاونت بين الملل اميدوار است اين همکاري ها در سال هاي آينده گسترش پيدا کند. با توجه به اين که معاونت پژوهشي، معاونتي نو پا است و طي ? سال گذشته در حال تجربه بوده و راهکارهاي منتهي به هدف را دنبال مي کند.
: