همايش ملي سلامت با حضور معاون اول رييس جمهور در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد
همايش ملي سلامت
304773.mp3
همايش ملي سلامت با حضور معاون اول رييس جمهور در دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار شد
در اين مراس دکتر اسحاق جهانگيري، معاون اول رييس جمهور، گفت: دولت تدبير و اميد مسئله سلامت را در اولويت کار خود قرار داد و با اجراي طرح نظام سلامت امروز ? ميليون نفر به تعداد بيمه شدگان اضافه شده است.
وي در ادامه افزود: يک سال از اجراي طرح مي گذرد و ارزيابي ها نشان مي دهد که ?? درصد اهداف طرح محقق شده است، البته گزارش هايي هم از وزارت اطلاعات، استانداري ها و دستگاههاي اجرايي و نظارتي داشته ايم که اين طرح را تصديق مي کنند.
معاون اول رييس جمهور تصريح کرد: در اين طرح آمده است که بيمار نبايد تجهيزات مورد نياز خود را از خارج از بيمارستان تامين کند و حضور پزشکان در مناطق محروم ضروري و ساماندهي بيمارستان ها هم بايد انجام شود، بنابراين هزينه درمان کاهش يافته است.
دکتر جهانگيري با اشاره به اين مطلب که ?? درصد طرح سلامت اجرايي شده است، گفت: ديگر بحران دارو در کشور نداريم و بر اساس گزارشها بيش از 90 درصد اهداف اين طرح محقق شده است. يکي از مهمترين اهداف اين طرح کاهش هزينههاي درمان در بيمارستانهاي دولتي بود که به اين هدف دست يافتيم. اکنون اين هزينهها در شهرها به شش درصد و در روستاها به سه درصد رسيده است.
وي در ادامه افزود: بخش خصوصي در سالهاي گذشته براي ورود به بخش درمان انگيزه پيدا کرده است. اکنون بخش خصوصي نبايد احساس کند به دليل اجراي طرح تحول سلامت آسيب ميبيند. ما به بخش خصوصي اطمينان ميدهيم که دولت از آنها حمايت ميکند.
دکتر هاشمي وزير بهداشت در اين مراسم گفت: در دنياي مدرن امروز ملتهايي خوشبخت هستند که از نظام سلامت و دستگاه غذايي کارآمد ، سازمانهاي نظارتي قوي و محيط زيستي مطلوب برخوردار باشند.
وي با بيان اين مطلب که خوشبختانه رئيس جمهور به محيط زيست و سلامت اهميت مي دهند، گفت: بالاخره سلامت جزو اولويتهاي کشور قرار گرفت و اميدواريم اين امر مستدام باشد، چرا که پيشرفت کشور با مردماني بيمار و عليل ميسر نخواهد شد.
وزير بهداشت با اشاره به مشکلات حوزه سلامت افزود: رفع اين مشکلات با يک سال و يک دوره و يک دولت شدني نيست و راه سختي در پيش داريم، چراکه در تمام جوامع دستگاه بهداشتي تنها در تامين 20 درصد از سلامت جامعه نقش دارد.
وي در ادامه گفت: به جز دستگاههايي که در سلامت نقش دارند، عوامل اجتماعي مانند فقر، اعتياد، بيکاري، بيسوادي، تصادفات و فرهنگ عمومي بسيار در سلامت آن جامعه اثرگذارند.
دکتر هاشمي با اشاره به ابلاغ سياستهاي کلي نظام سلامت از سوي مقام معظم رهبري گفت: همانطور که در سياستهاي کلي نظام سلامت نيز آمده، آرزويمان اين است که توليگري بخش سلامت به متولي آن يعني وزارت بهداشت سپرده شود تا به اين ترتيب پراکندگيها و تصميمات نادرستي که در گذشته اتخاذ شده، رفع و نظارتها تقويت شوند و سازمانهاي مسوول در اين امر درجايگاه واقعي خود که همان اثر بازدارندگي در برابر تخلفات است را داشته باشند. اميدواريم اين اتفاق را به تدريج شاهد باشيم.
وزير بهداشت در ادامه با تاکيد بر لحاظ ماليات بر کالاهاي آسيبرسان سلامت اظهار داشت: يکي از مهمترين اقدامات بايد توجه به توليدات زيانآور باشد. اگر نميتوانيم از توليد چنين محصولاتي جلوگيري کنيم، بايد تلاش کنيم که توليد اين محصولات کاهش يابد. يکي از تجربيات دنيا در اين زمينه، لحاظ ماليات بر کالاهاي آسيبرسان سلامت است. در کشور ما هم بايد به اين امر بيش از پيش توجه شود. تا به اين ترتيب وزارت بهداشت نيز بتواند به وظيفه قانوني خود عمل کند، چراکه پيشگيري بسيار ارزانتر از درمان است.
دکتر رسول ديناروند معاون وزير بهداشت و رييس سازمان غذا و دارو، اولويت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي را در سال 94، ايمني غذا بيان کرد و گفت: در اين راستا برنامه ريزي هايي براي اهتمام ايمني غذايي و تغذيه سالم از سوي وزارت بهداشت صورت گرفته است.
وي بر لزوم دسترسي عادلانه مردم به غذاي سالم تاکيد کرد و افزود: البته امنيت غذايي عمدتاً
: