روابط عمومي معاونت بين الملل: تقديري سراسر خير براي دنيا و آخرت،توشه شب قدرتان باد!التماس دعا
بسْم اللّه الرّحْمن الرّحيم
إنّا أنزلْناه في ليْلة الْقدْر * وما أدْراک ما ليْلة الْقدْر * ليْلة الْقدْر خيْرٌ مّنْ ألْف شهْرٍ *
تنزّل الْملائکة والرّوح فيها بإذْن ربّهم مّن کلّ أمْرٍ * سلامٌ هي حتّى مطْلع الْفجْر * . (1)
ترجمه : ما اين قرآن عظيم الشان را (که رحمت واسع و حکمت جامع است) در شب قدر نازل کرديم و چه تو را به عظمت اين شب قدر آگاه تواند کرد, شب قدر (به مقام و مرتبه) از هزار ماه بهتر و بالاتر است در اين شب فرشتگان و روح (جبرئيل) به اذن خدا (بر مقام ولايت نبى و امام عصر(عج) از هر فرمان (و دستور الهى و سرنوشت مقدرات خلق را) نازل مى گردانند, اين شب, رحمت و سلامت و تهنيت است تا صبحگاه (شهود) ((شب قدر)) يا ((ليله القدر)) مشهورترين نام اين شب است.
امام صادق(ع), خطاب به (ابوبصير) فرمودند:
(يا ابا محمد, يکتب وفد الحاجه فى ليله القدر و المنايا والبلايا و الارزاق و ما يکون الى مثلها فى قابل فاطلبها فى احدى وثلاث)
اى ابو محمد, در شب قدر حاجيان مشخص شده و پيشامدها و مرگ ها و روزىها و آنچه مربوط به آن سال است تا سال آينده (شب قدر ديگر) رقم مى خورد; پس آن را در شب بيست و يکم و بيست سوم ماه جستجو کن البته اينکه خداوند بر پايه حکمت و مصلحت, تقدير امور مى فرمايد, به شايستگى و ظرفيت و حال افراد و جوامع بستگى دارد.
قدر, باران رحمتى است که در جويبار هر فرد و هر جمع به اندازه او جارى است. شخصيت افراد به گونه اى شکل گرفته که بعضى از آنان توان پذيرش جريان رودى وسيع از رحمت و برکت قدر را دارند و برخى ديگر, زمينه کمترى براى جذب رحمت و عنايت دارند; برخى, هيچ گونه آمادگى ندارند تا آنجا که زمينه وجودشان چون سنگى سخت و نفوذناپذير است.
منابع:
مجمع البيان , ج 10 , ص 518.
- تفسير منهج الصادقين , ج 10, ص 303.
- عيون اخبار الرضا, ج 2 , ص 116.